Katter og væskeinntak

Mange vet, og forstår, at katter ikke vil ha kattedoen sin i nærheten av spisestedet sitt. Det ikke fullt så mange er klar over, er at de fleste katter liker også å ha mat og vann godt adskilt.

Katten er et ørkendyr. Derfor er den laget for å ta opp hoveddelen av væskeinntaket sitt fra byttedyr. De fleste katter blir idag foret med tørrfór, noe som gjør at mange katter ikke får det væskeinntaket de trenger.

Står vannet nær maten, finner katten gjerne andre drikkekilder.

Hvor mye katten drikker er veldig avhengig av hvor vannet er plassert. Kattens instinkter sier at å drikke av en vannkilde nær maten(byttedyret) ikke er bra. Vannet kan være forurenset av byttet. Katter skiller ikke mellom byttedyr eller fór.

Står vannet nær maten, finner katten gjerne andre drikkekilder.

Om man setter vannet ca 2 meter eller lengre unna maten, vil katten drikke mer. Noen katter foretrekker rennende vann, og da kan en drikkefontene være en fin ting å ha. De fleste katter foretrekker friskt vann, og det anbefales å bytte vann minst 1 gang daglig. Katter er utsatt for urinveisproblemer på grunn av kort urinrør, jevnt væskeinntak forebygger dette.

 

 

 

2 comments on “Katter og væskeinntakAdd yours →

  1. Jeg monterte et fossefall med sluk under ute i hagen,vanne står og renner litt hele dagen og kattene har tilgang på friskt vann hele sommeren,om vinteren har dem tilgang på rennende vann på bade

  2. Tusen takk for flott tips! Har en redd liten pus i fosterhjem. Nå skal jeg prøve å sette vann på flere steder.
    Hilsen Hilja på livsgleder.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.