16. august: Den internasjonale dagen for hjemløse dyr

I dag, 16. august, er det den internasjonale dagen for hjemløse dyr. I den anledning tenkte vi at vi skulle fortelle litt om hva vi gjør for tiden.
Alle vi som er med i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag er frivillige og dette er en ubetalt «jobb» vi gjør på fritiden etter at vi er ferdig med de egentlige jobbene våre. Derfor har vi dessverre ikke kapasitet til og øyeblikkelig rykke ut å ta inn alle hjemløse dyr som meldes til oss. Vi prøver så godt vi kan, men vi er nødt til å prioritere syke/skadde dyr, kattunger og kattemor med kattunger. Voksne, friske dyr settes på venteliste så vi kan ta dem inn så fort vi har mulighet. Derfor er det utrolig viktig at du som melder et dyr til oss også hjelper til med å etterlyse eier og eventuelt fange inn dyret. Alle som kommer over et dyr som trenger hjelp har hjelpeplikt.

De siste ukene har vi:
– Tatt inn 25 kattunger og 1 voksen katt med øyne som var helt sammenklistret av verk på grunn av en øyebetennelse. Takket være våre fantastiske fosterhjem som stiller opp på kort varsel klarte vi å få tak over hodet til alle sammen. Akkurat nå har vi 47 katter inne, av disse er det 39 kattunger og 8 voksne katter.
– Vært på veterinærtur med 4 katter, neste uke skal vi av gårde med 10 kattunger på mandag, 5 kattunger på tirsdag og 8 kattunger på onsdag.
– Hatt møte med MDG Steinkjer hvor vi la ut i det vide og det brede om hvorfor Steinkjer kommune bør være en foregangskommune og utrede en dyrevelferdsplan for kommunen. Vi har også spikret møter med fire partier til fortløpende utover høsten.
– Flyttet syv katter til sine nye for-alltid-hjem og i helga flytter en til.
– Svart så godt vi kan på alle mail- og telefonhenvendelser.
– Mast på kommunen om å få fortgang i behandlingen av vår søknad om tomt til et hjelpesenter.
– Gjort unna masse papirarbeid i forbindelse med alle kattungene vi har tatt inn.
– Fulgt med på vektutviklingen til alle kattungene for å se at det går rette veien.

Kapasiteten vår er nær sprengt og utviklingen går helt feil vei, hvert år tar vi inn flere og flere eierløse og hjemløse dyr. Når skal det ta slutt?
Jo, når katteeiere forstår viktigheten av å kastrere og ID-merke kattene sine. Uansett hvor søtt og morsomt det er å ha kattunger, er du en del av problemet så lenge du har fortsatt har en ukastrert katt. Vi har allerede alt for mange katter som mangler et hjem i Norge.
Vi er slitne, vi er oppgitte og vi har husene fulle av fosterkatter hele gjengen. Det er tøft arbeid, men det er også lyspunkter. Når livredde kattunger lærer seg å stole på oss, når syke katter kommer seg og blir friske etter lange runder med medisin, når en familie står med tårer i øynene idet de overtar sitt nye familiemedlem, når kattene vi jobber så hardt for å redde får det livet de burde hatt hele tiden. Det er det som holder oss gående!

Sekretariatet i Dyrebeskyttelsen Norge har denne uka representert organisasjonen under Arendalsuka hvor vi prøver å overbevise politikere og Mattilsynet om at lovpålagt ID-merking er det som må til for å kunne plassere ansvaret for dyrets ve og vel der det hører hjemme; nemlig hos eier. Utviklingen viser at nå må det virkelig gjøres noe med det som er et menneskeskapt problem. Alle eierløse katter vi tar inn kommer i en eller annen form fra en eid katt som ikke var kastrert eller ID-merket.

Veterinærutgifter, medisiner, mat, sand og utstyr til kattene vi tar inn koster penger, mye penger! I snitt bruker vi over 3000,- pr katt bare på veterinærutgifter og medisin, så pengene renner ut for å si det mildt. Det er dette alle pengene fra grasrotandelen, donasjoner og medlemsavgift brukes på.
Tusen takk til alle som støtter oss, vi er uendelig takknemlige!
Skal vi imidlertid fortsette i dette tempoet trenger vi flere grasrotgivere, donasjoner og medlemmer. Vi trenger også gode for-alltid-hjem til kattene vi har inne nå, slik at vi får frigjort plass og kan ta inn flere. J

VIPPS #86326
Kontonummer: 4484 11 67411

Grasrotandelen: SMS «Grasrotandelen 993151947» til 60000 om du ønsker å
registrere Dyrebeskyttelsen Norge Nord Trøndelag som din grasrotmottaker.

Bli medlem: Send «DYREVENN» til 2377.
Du blir da automatisk tilknyttet vår lokalavdeling ut fra hvilket postnummer du har. Det koster 390,- i året.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *