Alle kattunger som omplasseres av oss er ID-merket med chip i nakken og øretatovering, vaksinert og ormekurbehandlet. Vi krever at du kastrerer kattungen når den er mellom 6 og 8 måneder gammel, du får derfor med et skjema som du må sende tilbake til oss med underskrift av veterinær når kattungen er kastrert. 

Kattungen trenger også årlig helsekontroll/vaksine og ormekur 2-4 ganger i året så lenge den lever. Vaksinering hvert år opprettholder beskyttelsen vaksinen gir mot sykdommer og er viktig for at katten skal holde seg frisk. 

Når du får en kattunge i hus er det lurt å tenke litt igjennom hvilke eventuelle faremomenter du har hjemme og gjøre noe med disse. Det er for eksempel veldig viktig å passe på at dolokket er nede til enhver tid, kattunger kan drukne i klosettskålen hvis de er uheldige å faller nedi. 

Pass på at snorer til persienner og lignende er trygt festet slik at kattungen ikke henger seg fast i dem. Tørkestativer utgjør også en viss fare siden kattunger kan finne på å klatre i disse, surre seg inn eller velte stativet og ende opp med å skade seg.

Den første tiden håper vi at du/dere setter av mye tid til å være hjemme med kattungen. Det er viktig at kattungen har stabile forhold og føler seg trygg. Kattunger trenger mye aktivisering i form av lek og dette hjelper også kattungen å bygge tillit til deg.  

Før man drar fra kattungen for første gang er det viktig å tenke over at den aldri i livet sitt har vært helt alene før. Derfor kan det være lurt å dra etter at du har lekt med den og gitt mat, for da kommer den forhåpentligvis til å sove rolig mens du er borte. 


Se en oversikt over nyttige ting du bør skaffe deg før du henter ditt nye familiemedlem HER. Der kan du også lese om ansvarlig kattehold og om alt som katten din trenger for å trives. Takk for at du adopterer en kattunge fra oss og lykke til med det nye familiemedlemmet!