August så langt

Det er èn uke siden 16. august, og for oss i DNNT er 14 katter tatt inn siden det. Inntak av 14 katter på èn uke er veldig mye. Det er fryktelig travelt for tiden. Vi har tatt inn 19 katter siden 2. august og akkurat nå er det 30 som trenger nye hjem. Vi har flere på venteliste som vi kan ta inn fra neste uke. De som har meldt kontaktes fortløpende. Vi håper på litt forståelse når dere ikke får svar umiddelbar på e-post og vakttelefon.

På bildet er «Sigge» som vi valgte å kalle han. Funnet skrikende på en plen i et nabolag. Han veide 1.2 kg. Det tilsvarer en normal kattunge på ca 9-10 uker. «Sigge» har vært ute alene i to uker! Det viktig å etterlyse spesielt kattunger med èn gang. 
1. Kattunger har ikke utviklet stedsans før de er rundt 10 måneder. 
2. Alle katter bør kastreres før de slippes ut.
3. Hvis du finner en kattunge så ring på alle dører i 100-200 meters omkrets for å se om du finner eier. Den bor sannsynligvis i nabolaget, men kan være dumpet. De fleste roter seg bort og dumpes ikke.

Sigge ble funnet 7 husnummer bortenfor der han bodde. Han ble funnet etter to uker. Han ville hatt en bedre oppvekst ved at han ble holdt innendørs til etter vaksine, ormekurer og id-merking. Heldigvis kunne vi gjenforene Sigge med eieren.

Kastrer katten din før du slipper den ut! Det anbefales å gjøre når den er mellom 6-9 måneder. Gi oss beskjed om du savner katten din. Vi har mange råd og god erfaring i å finne igjen katter.

Vil du støtte vårt arbeid? Vi har Vipps #86326 eller send sms DYREVENN til 2377 for å bli medlem. Du knyttes automatisk til vår lokalavdeling.

Vi ønsker dere alle en riktig god helg!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *