Den som så vidt lever

Zanobi betyr den som så vidt lever.

Justiskomitèens medlemmer fra Senterpartiet uttalte i sin merknad til forslaget til obligatorisk id-merking av familiedyr: «.. tiltaket vil ha begrenset nytteverdi veid opp mot andre hensyn

Du kan lese alle merknader fra justiskomiteens her: https://www.stortinget.no/…/2019-2020/inns-201920-206s/…

Zanobi er et navn som passet på deg lille venn. Den som så vidt lever. En voksen hannkatt på knappe tre kilo. Du hadde mistet alle tennene og har blodutredelse i øynene. I tillegg til verk hadde det størknet og skrapte mot øyet. Ryggraden var helt forkalket og bukhinnen helt mørk på røntgenbilder. Mange av røttene i alle de knekte tennene står igjen. Vi forstår ikke hvordan du har greid deg så lenge. Hvordan har fått tak i mat?

Vi fikk varslet om en påkjørt katt på Midjo i formiddag. Det viste seg at katten nesten ikke hadde syn. Den lå på vegen og flyttet seg ikke fordi den ikke visste hvor den kunne gå. Den hadde flyttet seg til en gårdsplass. Den løp på en muren på et bolighus når vi kom. Det gikk raskt å få den i buret. Inga Friedl ved Steinkjer Dyreklinikk tok i mot oss.

Undersøkelsene viste en svært medtatt katt. Zanobi var ukastrert og ikke id-merket. Vi tør ikke tenke på hvor lenge han har gått slik. Etter en totalvurdering bestemte vi ut fra dyrevelferdsmessige og prognostiske årsaker å la han slippe flere lidelser. RIP lille venn.

Om du vil støtte vårt arbeid for eierløse og forlatte dyr så har vi Vipps 86326 og du kan gi din grasrotandel ved å sende en sms «Grasrotandelen 993151947» til 60000

#allefortjenerethjem eller hva Olaug Vervik Bollestad?