Theme License is not active! Please Activate it now to get started or if you don't have one - Buy it now.
Funnet et dyr?

Se om det er noen som savner dyret på Dyrebar sin nettside. Liste over dyr som er savnet i Trøndelag finner du HER.


Hunder uten eier varsles til politiet på telefon 02800. De kan hente den og politiet oppbevarer den eller tar den til en kennel de har avtale med inntil eiere dukker opp.

Hvis det er en katt er det er viktig at du søker etter eier. Om du etterlyser eier og noen melder seg til å hente katten for å hjelpe deg anbefaler vi at du heller tar deg tid til å finne eier.

Ta kontakt med en organisasjon med tilhørighet til stedet. Det er viktig at katten ikke sendes til en som har tilhold langt fra funnstedet. Det er lite sannsynlig med gjenforening med eier. Bruk litt tid på dette arbeidet. Vi kan bistå med råd. Du treffer oss på vakt@dnnt.no og meldinger på Facebook. Katter som er meldt savnet i Trøndelag akkurat nå finner du her: https://dyrebar.no/savnet/dyr/trondelag/


Hvis katten er alvorlig skadet må den tas til veterinær – ring veterinærvakt. Kontakt lokal veterinær så kobles du dit.
Hvis den bærer sterkt preg av å være eierløs så gi den mat og drikke mens du søker etter eier. Ta den med deg inn.
Hvis katten er svært sky kan vi bistå med felle for å få den inn.
Hvis det er en svært ung katt så ring på hos naboer. Unger vet ofte hvem som eier dyr.
Ta bilde av katten og opprett en annonse på dyrebar.no. Send linken til oss på epost vakt@dnnt.no eller en melding så kan vi legge ut etterlysningen på Facebook hos oss. Vi når veldig mange på kort tid.
Del annonsen på Facebook hos deg selv og oppfordre til å dele i lokale grupper. Katter kan gå over en mil så ta med grupper i områder som grenser mot mot funnstedet.
Heng opp plakaten som du kan skrive ut på dyrebar.no. Den kan henges opp på fellespostkasser, barnehage, skole, matbutikker, bensinstasjon, forsamlingshus osv. Send evt link til dyrebutikk og dyreklinikker.
Chip – endel katter er merket med chip. Du kan ikke se om den er merket med chip. Dyreklinikker og endel organisasjoner har chip-leser. Ta med katten til nærmeste dyreklinikk. Det er gratis å få sjekket chip.
Endel lokalaviser etterlyser eier gratis. Sjekk nettsiden dere og send en epost og spør om det.

Arbeidet med å finne eier er viktig. Det er også avgjørende for at katten skal komme tilbake til familien som savner den i stedet for at den mister den for alltid. Vi hjelper gjerne med å finne et nytt hjem – det forutsetter at man har forsøkt å finne eier. Vi har begrenset plass og har ikke mulighet til å oppbevare mange katter, mens dette blir gjort. Vi må alltid ta de til veterinær ved mottak for helsesjekk, kastrering, vaksine, ormkurbehandling og id-mekring. Vi bruker fosterhjem og kan ikke ta med ubehandlede og ukastrerte katter hjem til disse fordi de har dyr selv. Om eier dukker opp i ettertid er det noen ganger vanskelig å få tilbake våre utlegg. Siden vi har begrenset med tid og ønsker å bruke den i helhet på dyrene er det derfor viktig for oss at det som kan gjøres i forkant av inntak er gjort. MEN vi tar alltid i mot de. Vi tar imot alle. Om vi ikke har ledig hjem idag så kommer den på venteliste. Dette fordi mor med kattunger og kattunger som er alene må prioriteres. Enkle ungkatter må også prioriteres, men vi vil ta imot katten så fort vi får det til. Alle på venteliste får plass.

Takk for at du bryr deg om katten og for at du samarbeider for at vi skal få løst saken så raskt og enkelt som mulig.