Hjelpen kom for sent til Noah

En februardag fikk vi en henvendelse til vår lokalavdeling om at en katt var syk og om vi kunne hjelpe han. Det hørtes så kritisk ut at vi ble enige om å møte de hos hos veterinæren.

Katten hadde vært observert i lengre tid. Så en dag tok noen ansvar og ringte oss. Katten lå rolig i buret som dere ser på bildene. Det er ikke fordi han er bedøvet. Det er slik de fant han ute. Han greide så vidt å gå og kollapset da de satte han i buret. Det renner verk ut av begge øynene hans. De er helt innsunket i hodeskallen pga smerter i lengre tid. Det var ikke noe kjøtt igjen på kroppen hans. Alt var tæret bort. Alle tennene var knekt eller betente og det var store sår i munnhulen. Han må ha hatt enorme smerter i lang tid.

Det var ingen kraft igjen i den lille kroppen, han segnet rett og slett om. Han sultet ihjel midt i blant oss. Han døde alene uten å være savnet. Han har hatt en familie. Vi fant aldri at noen etterlyste han. Vi sjekket i lang tid. Vi valgte og kalle han Noah før vi i samråd med veterinæren lot han slippe mer av livets lidelser.  Vi lar alle få et navn. Det var det minste han fortjente.

Noah ble funnet i et boligfelt 400 meter fra en dyreklinikk. I samme tidsrom kunne vi lese på facebook fra det samme området om alle gode råd for hvordan man skal bli kvitt katter som markerer. Mange «morsomme» bemerkninger fra flere personer gikk igjen både med bruk av feller, forgiftninger, våpen osv.

Om du ikke vet det så vil en katt som er kastrert ikke markere. Så vær så snill og kontakte eieren slik at det blir gjort i stedet for å legge ut råd om hvordan katten skal avlives! Katter som er kastrerte lager heller ikke bråk på natten. De sloss ikke og de trekker ikke til seg streifkatter.  Katter på vift må få hjelp til å finne veien hjem. Ta et bilde og etterlys eier! Vi er behjelpelig med å dele.

Du som er katteeier kan bidra til å heve kattens anseelse ved å kastrere, id-merke og vaksinere din egen katt. Det bør man kunne forvente av en eier i 2018.

Til deg som ser katter som ikke har det bra, ta anvar og få avklart eierforhold. Det er veldig mange som Noah der ute.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.