Hjemløse dyr

Et familiedyr som blir hjemløs, utsettes for forferdelige lidelser som sykdom, sult, et tøft klima. De er også i mye større fare for å bli utsatt for mishandling. Det har i større grad blitt en bruk-og kast mentalitet når det gjelder dyr, og antallet hjemløse dyr stiger for hvert år. Manglende restriksjoner på kjøp, salg og avl bidrar også til at mange av dyrene er uønsket eller vanskjøttet.Dyrebeskyttelsen Nord-Trøndelag

 

Mange av de hjemløse dyra har blitt dumpet, mange har blitt født av en allerede hjemløs mor. Hjemløshet hos familiedyr er et unødvendig og omfattende problem. Tidligere har hjemløshet hos katter vært et utbredt problem, noe det absolutt fortsatt er, men også andre dyr rammes i økende grad av å bli hjemløs.

 

En del av dyra har gått seg bort, om dyret da er chip-merket, finner vi eieren fort og dyret får komme hjem igjen. Om dyret ikke er chip-merket, blir under 10% av de gjenforent med eierene sine.

 

Mange av de hjemløse og syke dyrene får en ny sjanse av de frivillige i Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger. Flere tusen hjemløse dyr ble tatt hånd om i 2012. Lokalavdelingene over hele landet melder om at de får mange fler henvendelser vedrørende hjemløse dyr, enn de har kapasitet til å rykke ut på.

Hjemløse dyr i Norge lider. I tusentall.

Dyrebeskyttelsen Nord-Trøndelag

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *