Ikke verdt «nytteeffekten»

Kjære politiker!

Lurer du på hvordan dere skal få stemmer til høstens Stortingsvalg? Jo, men da har vi et tips til deg og ditt parti! Har dere hørt om dyrevelferd? Det er ikke ment å være ironisk, men seriøst har dere det? Har dere hørt om arbeidet for å få til obligatorisk id-merking på katt? Bortkastet tenker du sikkert?

Dette er Thelma. Hun kom til oss i går kveld. Se på henne og si at det synes du ikke hun er verdt! Det koster dere ikke en krone å vedta at alle familiedyr skal ha en identitet. Alle skal være tilknyttet en eier. Hvis ikke er de eierløse.

Det offentlige Norge gir ikke en eneste krone til dyrevelferd for eierløse og forlatte dyr. IKKE EN ENESTE KRONE. Vi selger kalendere, brukte møbler og andre salgsartikler for å hjelpe dyrene. Dyrevernsorganisasjoner er største mottaker av grasrotandelen. Sens sammenhengen her! Grasrota i det norske folk er glad i dyr.

Om du og ditt parti står frem og tar en ansvar i dette arbeidet skal du ikke se bort i fra at det blir lagt merke til blant dyrevenner!

Vår lokalavdeling tok i mot 177 dyr og brukte 440 000 på veterinærkostnader og medisin på eierløse og forlatte dyr i fjor.

Ta et valg for dyrene. Front det i media så skal dere se at dere får støtte! Vi vet foreløpig ikke om Thelma er jente eller gutt eller om hun har id. Hun kom for en time siden og skal få hvile til i morgen. Da skal hun til helsesjekk. Så vil vi finne ut om hun har en eier et sted som savner henne.

Om du vil støtte vårt arbeid så har vi Vipps 86326. Om du gi din grasrotandel til dyrene våre så kan du sende en sms med «Grasrotandelen 993151947» til 60000.

Det er ganske nøyaktig ett år siden siste gang forslaget om obligatorisk id-merking ble nedstemt i Stortinget.

Fra svarbrevet fra Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad kan vi lese «Dette er altså spørsmål både om praktisk gjennomføring samt kostnader opp mot nytteeffekten en vil se til tiltaket. En innføring av offentlig krav om identitetsmerking av katt ser jeg ikke som aktuelt nå.»

Du kan lese hele svarbrevet her: https://www.stortinget.no/…/inns-201920-206s-vedlegg.pdf

Du kan sjekke hva ditt parti stemte her: https://www.stortinget.no/…/Saker-og…/Saker/Sak/…