Ikke forlat dyr i bilen

Nå kommer varmen til Trøndelag igjen, og da er det viktig å huske at man ikke skal forlate dyr i bilen! 

Det hjelper ikke at du setter vinduet på gløtt, eller at du parkerer i skyggen. Å være innestengt i en varm bil er livsfarlig for hunder og andre dyr. Selv på få minutter kan temperaturen bli svært høy. Etterlat derfor aldri dyr i bilen om sommeren. 

Hunder er ute av stad til å svette for å regulere kroppstemperatur, og må blant annet pese for å bli kvitt overskuddsvarme. 

Vet du hva som skjer i bilen når det er varmt? 
Ta hunden som et eksempel:

Det som skjer i bilen når temperaturen stiger, er at hunden først begynner å pese og sikle. Den mister mye væske og luftfuktigheten i bilen stiger. Dette gjør at pesingen ikke lenger kjøler ned, og kroppstemperaturen begynner derfor å stige. Dehydrering og økt kroppstemperatur er først svært ubehagelig, og om det ikke stoppes, gir dette skade på indre organer, som i verste fall kan føre til døden.

Hvis du oppdager et dyr i en varm bil, kan det handle om minutter eller kun sekunder før det blir livstruende. Om nødvendig har du rett og plikt til å knuse ruten for å redde dyret. 

I denne sommervarmen er det heller ikke bare dyr i biler som sliter. Sett gjerne ut en skål med vann slik at alle dyr har tilgang på vann – det kan du gjøre selv om du ikke har egne dyr, men vet at det er noe som passerer innimellom. 

Hjelp oss å holde dyrene hydrert! Ha #Respektforindividet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.