Internasjonal dag for hjemløse dyr

I dag er det den internasjonale dagen for hjemløse dyr og i den anledning vil vi fortelle dere litt om hva vi gjør for å hjelpe.

Alle vi som er med i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag er frivillige og dette er en ubetalt «jobb» vi gjør på fritiden etter at vi er ferdig med de egentlige jobbene våre. Derfor har vi dessverre ikke kapasitet til og øyeblikkelig rykke ut å ta inn alle hjemløse dyr som meldes til oss.

Når vi får meldt hjemløse dyr, så tar vi de inn etter kapasitet, helsesjekker og behandler, sosialiserer og finner nye for-alltid-hjem til de. Hittil i år har vi tatt inn 73 hjemløse dyr, og funnet nye for-alltid-hjem til totalt 54 dyr. 25 dyr er fortsatt ledig for adopsjon, og venter spent på sine egne hjem.


Noen av dyrene vi har hjulpet i år, er Z-gjengen vår:

Vi mottok e-post angående noen katter som holdt til ved et pumpehus nær Tevla Kraftverk i Meråker, en plass uten noen form for bebyggelse i nærområdet.

Det dreide seg om to voksne katter. En hunnkatt og en hannkatt. Melder mente også at det så ut som om hunnkatten hadde melk i pattene. Da vi pratet med melder på telefonen fikk vi høre at tre små kattunger også var plukket opp i samme område av en annen person.

Da disse fem ble tatt inn av oss, ble de kalt for Z-gjengen.

Den voksne hunnkatten kalte vi for Zumi og den voksne hannkatten ble døpt Zuma. De tre kattungene som ble funnet i samme område, døpte vi Zanto, Zulu og Zuzi.

I dag venter Zuma og Zumi på å bli klar for adopsjon, Zulu og Zuzi er reserverte og venter spent på å flytte til sine nye familier, og Zanto er klar for adopsjon og venter på å finne sitt eget for-alltid-hjem.

Zuma
Zumi
Zanto, Zulu og Zuzi

For denne gjengen ser det ut som om alle vil få en lykkelig slutt. Dette er dessverre ikke alltid tilfellet, og vi prøver så godt vi kan, men vi kan dessverre ikke hjelpe alle. Vi er nødt til å prioritere syke/skadde dyr, kattunger og kattemor med kattunger.

Voksne, friske dyr settes på venteliste så vi kan ta dem inn så fort vi har mulighet. Derfor er det utrolig viktig at du som melder et dyr til oss også hjelper til med å etterlyse eier og eventuelt fange inn dyret. Alle som kommer over et dyr som trenger hjelp har hjelpeplikt.

Du kan bidra til å utgjøre en forskjell for hjemløse og forlatte dyr.

Bli medlem av Dyrebeskyttelsen Norge og støtt vårt arbeid, eller les mer om hva du kan gjøre for å bidra her: http://dnnt.no/stott-oss/

Takk til alle våre frivillige, fosterhjem og de som adopterer! Dere hjelper oss slik at færre blir hjemløs <3

Vipps: #86326 (DB Nord-Trøndelag)
Kontonr: 44841167411

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *