Katt funnet i søppelbil

Torsdag tok Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag i mot en medtatt katt fra AniCura Dyresykehus Stjørdal. Katten hadde oppholdt seg i en søppeldunk i Stjørdal sentrum, da den ble tømt over i en søppelbil.

Renovasjonsarbeiderne oppdaget katten i tide og fikk den ut av bilen. Men katten var skadet, og gjemte seg under en annen bil. En dame hadde observert det hele, fikk katten i et reisebur og tok den med til AniCura Dyresykehus Stjørdal. Da katten ikke har ID-chip er det vanskelig å finne eier.

Katten hadde fått et stygt kutt i høyre kinn, men den bar preg av å ha levd et langt liv som hjemløs. Katten er helt avmagret, kun skinn og bein igjen på kroppen. Ørene har frostskader og pelsen er full av floker og sand. Mest sannsynlig har katten vært på leting etter mat i søppeldunkene. Katten var apatisk, kald og den klarer ikke stå oppreist lenge av gangen da den er så svak og underernært.

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag dekket veterinærutgifter til katten. Slik at den fikk sydd sammen såret, klippet av pelsen, fikk væskebehandling og annen nødvendig behandling.

Katten har nå fått navnet Caya og har i dag kviknet litt til. Det er en lang vei igjen før katten blir helt frisk, men hun viser allerede at hun setter pris på hjelpen og omsorgen. En utrolig kosete katt har i dag kommet ut av skallet, purrer og ønsker kos. Hun vil fremmover ha behov for mye omsorg, mat, medisiner og oppfølging. Når hun blir frisk må hun også trekke noen tenner.

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag oppfordrer alle katteeiere til å ta ansvar og kastrere, vaksinere og ID-merke katten sin!


Tuuuuuusen takk til alle som støtter arbeidet vårt! På Facebook-posten vår har vi nå fått inn 10 895kr. Vi har i tillegg til dette fått inn 1980kr på Vipps siden i går kveld <3 Flere har også gitt dyrene sin grasrotandel!

Hvis flere ønsker å støtte oss med sin grasrotandelen så send
SMS «Grasrotandelen 993151947» til 60000! Vi har også Vipps #86326

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *