Katteeier – hva er unnskyldningen din?

Du som eier en hunnkatt som du er så  glad i. Hun har gitt deg så mye glede. Hun er helt avhengig av deg for mat, kos, husly og hjelp om hun skulle bli syk. Hun ser beundrende på deg og synes hun har vært så heldig som har fått deg som eier.

Så – hvorfor vaksinerer du henne ikke? Hvorfor utsetter du henne for faren for å bli smittet?  Hva er det med din holdning til ditt familiedyr som gjør at du ikke kan bruke noen hundrelapper på det? Du har kjøpt utstyr til henne for mange ganger hva det koster å vaksinere. Til og med halsbånd med bling.

Så – hvorfor kastrerer du henne ikke før du slipper henne ut alene? Sykdommene spres ved bittskader og kloring unders lossing og paring. Og tro meg hun vil sloss for sitt bare liv når hannkattene tiltrekkes i mange kilometers omkrets fordi hun har løpetid. Sin første løpetid og hun er ute alene. Hvor er du da, du som er så glad i katten din?

Så – kommer kattungene. Og du som ikke visste at hun var drektig engang. Så rakk du ikke å kastrere henne allikevel.  Men du har du hørt at de bør ha et kull først. Etter fødselen slipper du henne ut, for hun vil jo ut. Hun kan jo ikke bli drektig mens hun dier. Det er helt sikkert, for det har du også hørt.

Så – kommer tiden da ungene er leveringsklare. Det er nå mulig for henne å føde sitt andre kull før det første er leveringsklart 12 uker gamle. Du må gjerne kontrollregne.

Så – hvordan finner du nye eiere? En annonse på nettet med gratis kattunger. YESS! Det er bare å ta med den første ungen og møte på bensinstasjonen. Det passet å hente en allerede etter 2 timer. De hadde ikke kjøpt noe utstyr enda, men skal gjøre det  til uka. Slik blir du ”kvitt” alle sammen.

Så  – kommer dagen da du skal overlevere kattungene. Du føler deg nesten som en ”besteforelder”. De er så fine og du har hatt det så gøy med de. De har ikke fått vaksine eller ormekur. Du som ønsker ungene hennes alt godt  – hvorfor har du ikke gjort det?

Bra var det at du ble kvitt alle – for nå er hun drektig igjen. Du har skjønt det nå.

Dette er de alternative utgangene på denne historien:

Du kastrerer katten din og vaksinerer henne og ungene. Du avtaler med nye eiere at de skal  kastrere ungene når de blir gamle nok og du følger opp at det blir gjort. Du selger ungene for det vaksinene og markkurene koster deg.

  1. Du ringer Dyrebeskyttelsen sin lokalavdeling og vil gi bort henne fordi hun er drektig
  2. Du bestiller avliving for du skal ikke ha katt lengre
  3. Du lar henne få ungene og tar med både mor og barn for avliving.
  4. Hun dumpes før ungene kommer
  5. Ungene dumpes alene
  6. Hun dumpes med ungene

Så hva sier du når du ringer Dyrebeskyttelsen?

-Skal ikke ha katt lenger
-Allergi
-Ikke lov å ha dyr på nytt bosted
-Ny sambo vil ikke ha dyr

Ok, men hva har du gjort for å finne nytt hjem til henne og ungene? Dessverre har du ikke tid til det, du skal jo flytte allerede i morgen. Kan vi hente den lille familien nå i kveld eller er det noe sted du kan levere de?

Dette er de vanligste variantene. Vi ser på facebook at ny kattunge anskaffes etter kort tid igjen.

Har du en ukastrert og uvaksinert katt? Da vet du hva du har å gjøre!

Takk til deg som tar ansvar for DIN katt!  

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.