Historien om lille Ville

Lille Ville kom inn til oss for ikke lenge siden. En forsiktig, men veldig pratsom og sosial gutt. Han var litt tynn, men ikke noe som var uvanlig til at han ikke hadde hatt fast tilgang på mat den siste tiden.

Ville fikk ormekur og ble flyttet til sitt fosterhjem. Vi avtalte med veterinær om kastrering, id-merking og vaksine. Kvelden før så varslet fostermor at Ville tidvis hadde veldig tungt for å puste. Spesielt når han la seg ned for å hvile. Pusten kom liksom i kast. Dette ble notert ned for å be veterinæren gjøre en ekstra sjekk.

Ville var snillheten selv å få i bur og var bare nysgjerrig i bilen på tur til veterinærene. Alt gikk rolig for seg. Når veterinæren sjekket lungene var det tydelig at det var noe som ikke stemte. De ville sjekke med røntgen også og Ville fikk noe beroligende.

Bildene viser at Ville har stor hull i bukveggen slik at indre organer er i brysthulen. Det er grunnen til at han ikke fikk puste ordentlig. Det betyr at når han spiste ble det mindre plass til luft i lungene.

Det besluttes at Ville skal opereres. Han kan ikke fortsette å ha det slik. Operasjonen går fint, men et stund etterpå slutter han å puste. Han blir gjenopplivet, men på et senere tidspunkt slutter han å puste på nytt. Han sovner inn. Han blir sjekket på nytt etter at han er død. Det viser da at han nesten ikke har friskt lungevev i tillegg til skaden i bukhulen. Det har gjort at han har hatt veldig vondt for å puste i lang tid. Skadene hans kan være medfødte. Uvaksinerte katter kan få redusert lungekapasitet ved at de feks får en lungebetennelse når er kattunger.

Ville fikk all den hjelp vi kunne gi, men dessverre kunne vi ikke redde han. Han blir en av «Englene våre» som vi kaller de som vi ikke greier å hjelpe.

RIP lille venn – du hadde fortjent så mye bedre.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.