Lillebror var ukastrert

Vi ønsker å dele noen historier om eierløse katter for å vise hvorfor det er så viktig å vaksinere, id-merke og kastrere de. Sammenhengen mellom dette, gratis kattunger, eierløshet og hvorfor det er så viktig å gjøre mer enn å mate når du finner noen du tror er eierløs. Dyrene det handler om har vi hatt inne i løpet av de siste årene. Tredje historie er om Lillebror.

«En katt har gått her i flere uker, kan dere hjelpe?» spurte en person som ringte vakttelefonen. «Ja, det kan vi. Kan du ta bilde og lage en annonse på dyrebar.no og sende oss en link i første omgang?» En annonse ble opprettet og bilder og tekst lagt ut. Vi avtalte etter hvert å ta imot katten. Varsler fortalte at den så sliten ut og den hadde merker av at den var i stadig slosskamp. Det var tydelig at den ikke bodde i området. Varsler hadde annonsert selv uten at noen meldte seg.

Vedkommende gav den mat jevnt slik at den holdt seg der. Det er som regel en sikker måte for å ha kontroll på katten mens man etterlyser eier.Vi fikk overlevert en overraskende stor katt. Lillebror døpte vi han. Han var en stor og god bamse. Ørene var fylt opp av øremidd. Han var svært sliten og hadde masse sår over hele hodet og nakken.

Vi tok en helsesjekk for å få status. Det ble noen anmerkninger, blant annet en tann som muligens måtte trekkes. Vi avtalte time for kastrering, id-merking og vaksinering noen dager senere. Han fikk imidlertid vasket og behandlet ørene samt behandling mot innvollsorm på helsesjekken.

Så fikk vi en telefon. Det var en familie som mente Lillebror var deres. Han hadde vært borte flere måneder. De hadde lett høyt og lavt i noen uker, men hadde gitt opp til slutt. Det viste seg at Lillebror ble funnet nesten to mil hjemmefra. Familien hadde anskaffet seg en ny kattunge.Familien kom for å sjekke.

Joda, og for en gjensynsglede! Tenåringsjenta kunne ikke stoppe å gråte når hun så hvor sliten han var og alle sårene. Hun fikk så vondt av at han hadde vært forvillet så lenge. Vi tok en formanende samtale om kastrering, id-merking og vaksinering. Vi oppfordret de til å la den nye kattungen være innendørs til den var kastrert.

Familien dro av gårde, lykkelige over å ha fått igjen Lillebror. Vår oppfordring og påstand er at om Lillebror var kastrert ville han ikke fulgt instinktene på leting etter en fertil hunnkatt. Hvis han var vaksinert ville han ikke blitt smittet av øremidd fordi han da ikke hadde vært i slosskamper og evt. videreført sykdommer. Hvis han hadde vært id-merket kunne vi ringt eier ved helsesjekken.

Denne historien endte bra og familien fikk tilbake Lillebror. Vi håper og tror at begge kattene ble fulgt opp som vi anbefalte.Vi er svært glade for at Lillebror ble gjenforent med familien sin, men det skjer svært sjeldent at vi finner eier.

Kastrer, id-merk og vaksiner katten din!Om du har spørsmål så ta kontakt med oss på melding på Facebook eller send epost til vakt@dnnt.no.

Om du vil støtte vårt arbeid for dyrene så har vi Vipps 86326 og om du vil gi din grasrotandel så send en sms med teksten «Grasrotandelen 993151947» til 60000.