Theme License is not active! Please Activate it now to get started or if you don't have one - Buy it now.
Måkeungene

Måkeungene

Fredag ettermiddag fikk vi en henvendelse om å hjelpe til med å fange en måkeunge som var skadet. Vi tok med to ulike håver, et pledd og et transportbur. Måkeungen var ganske medtatt og hardt skadet i vingen, og lot seg fange raskt. Foreldrene stupte for å forsvare den. Det er vondt å se panikken deres når vi holder på…

På tur til veterinærvakten på EMPET Steinkjer Veterinærsenter ser vi en måkeunge på gresset ved E6 i nordgående løp, ca 100 meter fra inngangen til tunnelen nord for Steinkjer. Der kan den ikke være lenge før den vil bli overkjørt. Den første måkeungen måtte dessverre avlives på grunn av brudd i vingen.

Etterpå kjørte vi tilbake for å se om den andre ungen fortsatt var der. Den lå farlig nært E6 nå, og er langtfra flyvedyktig. Vi setter igjen bilen ved en lomme for nødstopp like før tunnelen og tar med håven. Det er mye trafikk, og måkeungen begynner å flytte seg. Heldigvis gikk det raskt å fange den. Best å skynde seg til bilen. Vi kjørte deretter inn i bakgården i et forretningsbygg motsatt av der ungen ble funnet.

Da vi åpnet bildøra og kom ut med måkeungen, ble det litt av et liv på måken som hold til på taket! Det ble en lykkelig gjenforening. Så håper vi at den ikke forviller seg så nærme E6 en gang til!

Måkeungen kom fort i buret, og hadde mye å fortelle. Dessverre kunne vi ikke gjøre mer for han. RIP lille venn.
Måkeunge nr to måtte bli i håven til vi fikk flyttet oss vekk fra trafikken.

Lykkelig gjenforening mellom forelder og unge.