Midlertidig hjem

Vår lokalavdeling dekker hele Nord-Trøndelag. 
Siden vi ikke har noe hjelpesenter enda er vi helt avhengige av deg som vil stille opp som midlertidig hjem for en eller flere av dyrene vi tar inn. Vi tar inn dyr etter hvor mange midlertidige hjem vi har til disposisjon, og vi har til enhver tid venteliste på inntak. Det er en vanskelig situasjon for oss og vi trenger derfor alle midlertidige hjem vi kan få. Det er ekstra stor pågang sommer-halvåret, så vi har stort behov for flere midlertidige hjem som har mulighet til å hjelpe oss.

Din hjelp gjør at enda et dyr kan tas inn og får mulighet til å leve et godt liv!

Å være midlertidig hjem for oss innebærer at du, i en begrenset periode, passer på en av dyrene vi tar inn til den er klar for adopsjon. Noen ganger er vi imidlertid nødt til å flytte litt rundt på dyrene vi har i midlertidig hjem for å få alt til å gå opp med tanke på inntak av nye dyr, ferieavvikling, trivsel og lignende.

Du bestemmer selv hvor mange dyr du vil ta imot. Noen midlertidige hjem har et dyr om gangen, mens andre tar imot så mange som de har mulighet til.

Vi skaffer fôret og utstyret du trenger, bringer/henter dyret og tar oss av veterinær-utgifter. Hvis du har mulighet til å bidra med fôr, annet utstyr eller kjøring selv er vi svært takknemlige for det, men dette er ingen betingelse for å være midlertidig hjem.

Alle som har hjerterom og husrom til å ta inn et hjemløst og nødstilt dyr kan bli midlertidig hjem. Type bolig er uvesentlig så lenge det er tillatt med dyr. Dyrene er forskjellige og har ulike behov, så vi trenger alle slags hjem. 
Enslige, unge og eldre, par med og uten barn, studenter, hjemmeværende, yrkesaktive og pensjonister, hjem med og uten dyr.

De ulike dyrene som trenger midlertidig hjem er:

  • Eierløse og forlatte katter.
  • Ungkatter
  • Voksne
  • Kattunger uten mor.
  • Katte-mødre med unger.
  • Enslige kattunger.

Vi har også kaniner, marsvin og hamstere inne av og til, men det er for det meste katter det dreier seg om.

Å være midlertidig hjem er en veldig givende og koselig oppgave. Hvis du ønsker å melde deg som midlertidig hjem, ta kontakt ved å sende oss en E-post til db.nordtrondelag@gmail.com.

Les mer i vårt infoskriv, om det å være midlertidig hjem HER.


Et bittelite utvalg av noen av kattene vi har hjulpet

Bradley hadde et betent øye, høy feber og pelsen var så flokete at han måtte hel-barberes på kroppen. Vi hentet han på en dyreklinikk, hvor han var innlevert av noen unge jenter.

Etter noen måneders rekonvalens så han slik ut når han flyttet til sin nye familie.

Serafina ble funnet i en søppelbøtte mens hun var på leting etter mat. Altfor tynn, skitten og full av innvollsorm.

Etter en dusj, noen dyrlege-besøk, et par ormekurer og masse mat, kjærlighet og lek så hun slik ut rett før hun flyttet til sitt for-alltid-hjem!