FOSTERHJEM

Vår lokalavdeling dekker hele Nord-Trøndelag. Vi tar inn dyr etter hvor mange fosterhjem vi har til disposisjon og vi har til enhver tid venteliste på inntak. Det er ekstra stor pågang sommerhalvåret, så vi har alltid behov for flere fosterhjem. Det er for det meste katter vi tar inn, men har noen ganger også kaniner, marsvin og hamstre også.

Å være fosterhjem innebærer at du, i en begrenset periode, passer på en av kattene vi tar inn, frem til den er klar for adopsjon. Varigheten på oppholdene i fosterhjem varierer fra dyr til dyr, dette avtaler vi med hvert enkelt fosterhjem.

Vi har tett dialog med deg som fosterhjem, gir veiledning og råd der det trengs og jobber for at både du/dere og katten skal trives sammen. Vi er også behjelpelige ved eventuell ferieavvikling.

Du bestemmer selv hvor mange katter du vil ta imot. Noen midlertidige hjem har en katt om gangen, mens andre tar imot så mange som de har mulighet til. Vi vil komme med råd og anbefalinger om hvilke katter som passer hvert enkelt fosterhjem basert på familiesituasjon, bosted, plass, uteareal, andre kjæledyr osv.

Som fosterhjem har du som oftest katten fra den blir tatt inn til den blir adoptert bort. Noen ganger er vi i midlertid nødt til å flytte litt rundt på dyrene vi har i fosterhjem for å få alt til å gå opp med tanke på inntak av nye dyr, ferieavvikling, trivsel og lignende.

Dersom du har katt fra før, må denne være vaksinert og kastrert før du kan ta i mot katter fra oss.

Vi skaffer fôr, kattesand og annet utstyr du trenger, bringer/henter katten og tar oss av alle veterinærutgifter. Hvis du har mulighet til å bidra med fôr, sand eller kjøring selv er vi svært takknemlige for det, men dette er ingen betingelse for å være fosterhjem.

Hvem kan bli fosterhjem?

Alle som har hjerterom og husrom til å ta inn et hjemløst og nødstilt dyr kan bli fosterhjem. Vi har fosterhjem som er enslige, par, studenter, hjemmeværende, yrkesaktive, pensjonister, unge og eldre, samt hjem både med og uten egne dyr. Type bolig er uvesentlig så lenge det er tillatt med dyr. Dyrene er forskjellige og har ulike behov, så vi trenger alle slags hjem. Vi må samtidig få presisere at det er viktig at du har tid og tålmodighet til å ta deg av dyret. Mange av kattene har gått ute lenge eller har aldri hatt noen særlig menneskelig kontakt, de trenger derfor sosialisering for å bli trygge på mennesker.

Vi trenger fosterhjem til eierløse og forlatte dyr, ungkatter og voksne katter, kattunger uten mor, enslige katter, kattemødre med kattunger og tidvis kaniner, marsvin og hamstre.

Kunne du tenkt deg å bli en av våre fosterhjem? Trykk på knappen nedenfor og fyll ut skjemaet for søknad om å bli frivillig.