Til deg som annonserer kattunger

Til deg som annonserer kattunger – de som er bare 8 uker – de som er gratis – de som det haster å finne en eier til.

Vi vet ikke hvorfor du velger å sette kattunger på katten din. Kanskje visste du ikke hun ble drektig så fort? Kanskje hadde du tenkt å kastrere. Kanskje synes du det er koselig å ha kattunger. Kanskje bryr du deg ikke eller kanskje har du aldri tenkt på sammenhengen? Vi vil gjerne informere om «vår side» i dette. Kattunger SKAL ikke skilles fra mor og søsken før de er 12 uker. Du kan lese mer om dette på Mattilsynets informasjon om hold av katt- se linken under. Om du ikke visste dette så anbefaler vi deg å lese gjennom hele brosjyren. Du bør sette deg inn i det når du skal ha ansvar for kattunger. Du som har tenkt å hente deg en kattunge som er bare 8 uker bryter også dette. Det er ikke bare eier av kullet sitt ansvar. Om du heller ikke visste dette så anbefaler vi deg også å lese gjennom veilederen til Mattilsynet. Du bør sette deg inn i hva det innebærer å bli eier til en liten dyreunge.

Om du gir bort kattungen så regner vi med at du ikke har gitt den ormekurer. Det er lite sannsynlig at du har brukt tid og penger på det for så å gi den bort etterpå. Det anbefales at de får det ved 3., 6. og 9. leveuke. Om du ikke visste det heller så anbefaler vi deg at du tar en helsesjekk, gir de ormekur og vaksine før de reiser hjemmefra. Husk at der står ikke bør eller kan, men SKAL ikke skilles fra mor før den er 12 uker. Vi anbefaler at du tar betaling for kattungen hva dette koster. Vi anbefaler id-merking. Om du bryr deg om at man skal finne eieren og at kattunger skal få en identitet så gjør du det. Om du tar betaling for en kattunge uten at noe som helst er gjort med den synes vi det er svært trist.

Vi har 29 kattunger nå og svært mange flere er meldt. Vi har fått meldt drektige hunnkatter hvor man mener de ikke har eier. Vi har fått meldt observasjoner på kattemødre med unger hvor vi fortsatt ikke har fått kontroll på de, men jobber med å få til å hjelpe. Om du fikk kattunger fordi det er koselig så håper vi at du kan kastrere egen katt og heller melde deg som midlertidig hjem. Vi trenger det hele tiden. Det er mye arbeid å være fosterhjem til en kattemor med unger. De skal man ha til ungene har blitt 12 uker. Mens du gir bort dine kattunger og er glad du finner nytt hjem til deg så vil vi at du skal vite at de tar et hjem som en av de som er født ute kunne fått.

Hvert eneste planlagte kattekull tar plassene til de som er født ute og går etter veiene på nattetider etter mor på leting etter mat og ly. Du fikk dine fordi du synes det er koselig, ikke fulgte med, ikke synes din katt er verdt pengene på kastrering eller ikke har sett sammenhengen. Det smekkfullt med kattunger i alle våre lokalavdelinger. De venter på nye familier som vil adoptere de. Vi vet at mange vil vente forgjeves.

Til deg som vil adoptere en kattunge. Fyll ut vårt skjema på dnnt.no/adopsjon. Våre kattunger koster 1000,- kr og er helsesjekket, vaksinerte, ormekurbehandlet, id-merket med chip og øretatovering. Om du blir fornærmet av lese dette så er det greit. Vi ønsket bare at du skal se denne sammenhengen før neste kull kommer. La det bli ditt bidrag i kampen mot hjemløshet.

Du kan støtte vårt arbeid økonomisk på Vipps 86326, gi et beløp til kontonummer: 44841167411, sende en sms med teksten «Grasrotandelen 993151947» til 60000 for å gi din grasrotandel til dyrene våre eller bli medlem hos oss og gi dyrene din stemme. https://www.dyrebeskyttelsen.no/innmelding/

Mattilsynets veiledning om hold av katt:https://www.mattilsynet.no/…/Katt%20-%20Veiledning%20om…

Vi håper vi finner nye hjem til alle våre kattunger i år også.

Denne lille familen kom inn nå. Mor med tre unger ble varslet observert midt på natten, på leting etter trygghet og mat.