Vil du gi noen et for-alltid hjem?

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag er en ideell dyrevernsorganisasjon som driftes på frivillig basis. Vi hjelper i hovedsak eierløse og forlatte dyr og ved å adoptere fra oss så frigjør du plass i ett av våre fosterhjem eller på vårt hjelpesenter, som igjen gir oss muligheten til å hjelpe enda flere.

Vi gjør vårt aller beste for å finne det rette for-alltid-hjemmet for kattene våre og vi gjør derfor alltid en vurdering av alle som ønsker å adoptere av oss, for å være sikker på at du er rett hjem for akkurat den katten. Katter har, i likhet med oss mennesker, unike personligheter, behov, vaner og preferanser. Et fellestrekk har de imidlertid: de ønsker seg alle et trygt og permanent for-alltid-hjem.

De fleste kattene vi tar inn har vært hjemløse i enten kortere eller lengre perioder. Vi prøver alltid å finne den katten som passer best inn som nytt familiemedlem hos akkurat dere. Vi krever trygge uteområder til alle våre katter og adopterer ikke for at den skal være innekatt.

Ved adopsjon av et dyr hos oss må du skrive under på en adopsjonskontrakt og være over 20 år. Ved å skrive under på kontrakten sier du deg blant annet enig i å stelle godt med dyret i henhold til dyrevelferdsloven, at du tar dyret til veterinær dersom det blir sykt eller skadd, at du følger opp vaksinene og årlig helsesjekk, og at du kan tilby et hjem med tilgang til et trygt utemiljø. Vaksinering hvert år opprettholder beskyttelsen vaksinen gir mot sykdommer og er viktig for at katten skal holde seg frisk. Det er også anbefalt at katter som skal gå ute får ormekur 2-4 ganger i året så lenge den lever.

Adopterer du en katt fra oss som er 6 måneder gammel eller eldre vil den være ferdig kastrert, ID-merket med chip i nakken, øretattovert med «ID» i venstre øre og vaksinert.

Katter som er yngre enn 6 måneder vil være ID-merket med chip i nakken, øretattovert med «ID» i venstre øre og vaksinert før omplassering. Gjennom adopsjonskontrakt for kattunger som ikke er kastrert forplikter du deg til å sørge for kastrering av kattungen når den er mellom 6 og 8 måneder gammel. Du vil få med et eget kastreringsskjema som du må sørge for å sende tilbake til oss med underskrift av veterinær når katten har blitt kastrert. Alle katter omplassert fra oss har også fått ormekur ved inntak.

Hvis man skulle komme i en situasjon der man ikke lenger har mulighet til å ta vare på dyret man har adoptert, skal det returneres til oss.
Dette gjelder uavhengig av hvor lenge det er siden dyret ble adoptert.


Ønsker du å gi noen av våre katter et for-alltid hjem? Fyll ut skjemaet for søknad om adopsjon nedenfor, så tar vi kontakt.
Voksne katter har et adopsjonsgebyr på kr 1800,-
Kattunger har et adopsjonsgebyr på kr 1500,-