Lokalavdelingen Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag (DNNT) ble stiftet 09.12.08 og dekker hele Nord-Trøndelag. Organisasjonen er basert på frivillig arbeid og dugnadsånd. Vi består så langt av et styre som yter ulønnet arbeid i sin fritid, medlemmer, fosterhjem og noen gode hjelpere. Praktiske oppgaver som vi gjør, er å betjene Telefon/E-post/Facebook, gi råd/veiledning, gi praktisk hjelp til dyr (i nød) og å bringe dyr til og fra veterinær. Det meste av arbeidet går ut på å skaffe permanente hjem til hjemløse dyr.

Vi har også et samarbeid med forskjellige veterinærer og Mattilsynet, som hjelper oss med å ta en del av sakene som gjelder vanskjøtsel av dyr. I Dyrebeskyttelsen har vi hendene fulle med hjemløse og mishandlede dyr. De må være vår første prioritet, for uten oss har de ingen.

I utgangspunktet omplasserer vi bare eierløse dyr. Dette er rett og slett på grunn av begrenset kapasitet, og fordi vi mener at eiere selv bør gjøre hva de kan for å finne et godt nytt hjem til dyret sitt.

Vi holder nå også på å bygge vårt hjelpesenter for hjemløse dyr, som gjør at vi etter hvert kan hjelpe enda flere dyr i nød.


I 2019 FYLTE DYREBESKYTTELSEN NORGE HELE 160ÅR!

Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse.
Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.

I 2019 er det 160 år siden Dyrebeskyttelsen Norge startet sitt arbeid med å verne om dyrenes velferd. Siden begynnelsen har organisasjonen klart å bedre arbeidshestens velferd, påvirket politikerne til å legge ned pelsdyrnæringen og hjulpet hundretusenvis av hjemløse dyr. Les mer om historien vår i artikkelen fra Ung forskning HER.